Pasqyrë e të gjitha fakteve në lidhje me qerpikët artificialë

Të gjithë duam të kemi qerpikë të gjatë dhe të lakuar. Serumet e maskave dhe qerpikëve ndihmojnë por nuk marrin efektin e qerpikëve artificialë.

Për një pamje si nga një shirit filmi ju duhet të drejtoheni te qerpikët artificialë. Sidoqoftë, kjo shtron pyetjen se cilat qerpikë ju përshtaten dhe si aplikohen më mirë.

Në vazhdim do të diskutoj temat e mëposhtme njëra pas tjetrës:

 • Cilat metoda ekzistojnë për të zgjatur qerpikët?
 • Si mund të aplikoj më së miri qerpikët?
 • Ku mund të blej qerpikët më të mirë fals?
 • A janë qerpikët e vërtetë të flokëve më të mirët?
 • Si mund të hiqen qerpikët artificialë?
 • Si t’i pastroj qerpikët artificialë?
 • Si t’i mbaj qerpikët e përhershëm?

Gjeni gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me këtë hyrje në blog. Nëse ka ndonjë pyetje, unë do të isha i lumtur t’u përgjigjem atyre për ju. Thjesht më kontaktoni për këtë. Këto tema janë trajtuar më poshtë:

Si t’i zgjas qerpikët?

Ka disa mënyra për të zgjatur qerpikët tuaja. Më e njohur është të ngjitni qerpikët e rremë dhe t’i hiqni ato në mbrëmje. Përgatitja është gjëja më e rëndësishme këtu.

Ju duhet të merrni parasysh pikat e mëposhtme në mënyrë që qerpikët artificial të duken si të juajat:

 1. Formoni qerpikët tuaj me një lakues për qerpikë për ta bërë më të lehtë përzierjen me ato artificiale
 2. Tërhiqni një vijë të hollë mbi qepallat (eyeliner), në mënyrë që të mos njihet menjëherë se ku po ngjitni qerpikët tuaj të rremë.

Si mund të ngjesim qerpikët e gabuar?

Këtu duhet t’i kushtoni vëmendje disa hapave. Ne do të dëshironim të shkonim në hapat individualë në mënyrën më të mirë të mundshme. Hapi i parë është vetëm hera e parë që aplikoni qerpikët.

1. Rregulloni gjatësinë e qerpikëve

Qerpikët e rremë zakonisht bëhen për sy shumë të mëdhenj. Shumë pak njerëz kanë sy të mëdhenj. Kjo thjesht sepse të gjithë duhet të shkurtojnë qerpikët.

Është më mirë që thjesht të provoni qerpikët e rremë në syrin tuaj dhe pastaj të shkurtoni qerpikët e rremë me gërshërë në mënyrë që gjatësia të përshtatet gjithashtu.

Këshillë: Gjithmonë duket më mirë nëse qerpikët artificial gjithmonë kanë të njëjtën gjatësi me linjën tuaj të qerpikëve.

2. Aplikoni ngjitës

Është më mirë të përdorni piskatore për të aplikuar ngjitësin në qerpikët. Përdorni atë për të mbajtur qerpikët e rremë dhe aplikoni ngjitësin hollësisht në shirit.

Këshillë: Përdorni ngjitsin dhe lëreni të thahet shkurt.

3. Bashkangjit qerpikët

Tani kërkohet një dorë e qëndrueshme. Sa më shumë përvojë të bëni, aq më mirë do të keni sukses në këtë hap. Tani lidhni qerpikët artificialë në qerpikët tuaja. Ju duhet t’i vendosni këto drejtpërdrejt në vijën e qerpikëve.

Këshillë: është më mirë të ulni pak sytë dhe pastaj të shtypni qerpikët artificial. Pastaj prisni të thahen për një kohë.

4. Vendosni maskarën

Pasi të jetë tharë gjithçka, është më mirë të aplikoni maskarën tuaj të preferuara. Kjo sjell qerpikët artificialë dhe tuajin në mënyrë harmonike së bashku. Kjo gjithashtu trash qerpikët tuaj dhe u jep atyre më shumë intensitet ngjyrash.

Ku mund të blej qerpikë false?

Keni hasur qerpikë artificial shumë herë. Këto mund të gjenden në një larmi dyqanesh, ofrohen të ashtuquajturat qerpikë mëndafshi, të cilat bëhen në mënyrë sintetike. Për komoditetin dhe pamjen më të mirë, preferohen qerpikët e flokëve njerëzorë dhe minkut. Mund t’i blini këto nga ne në dyqan. Thjesht shikoni:

Pse qerpikët e vërtetë të flokëve janë më të mirë?

Qerpikët e vërtetë të flokëve janë me cilësi të lartë dhe duken shumë më të natyrshme. Qerpikët e vërtetë të flokëve merren ose nga njerëzit ose nga kafshët. Cilësia më e mirë për qerpikët e flokëve të vërtetë sigurohen nga dy variantet e mëposhtme:

 • Mink Kinez (Mink)
 • Mink (Sinki) i Siberisë

Flokët e njeriut janë gjithashtu shumë të natyrshme, por zakonisht nuk zgjasin aq shumë. Përparësitë e mëposhtme dallojnë qerpikët e flokëve të vërtetë në krahasim me qerpikët sintetikë:

 • Shumë e rehatshme për tu përdorur
 • Mund të përdoret deri në 30 herë
 • Duken shumë natyral
 • Më të lehtë për t’u vendosur

Konsumatorët shpesh largohen nga çmimi i lartë. Qerpikët e vërtetë të flokëve mund të përdoren shumë herë radhazi dhe të e mendosh janë më të lira në fund.

Provoni qerpikët tanë dhe shihni vetë: Kurseni 20% në blerjen tuaj të parë me kodin e kuponit: LOVELASHES.

Cila është mënyra më e mirë për të hequr qerpikët artificialë?

Kështu që qerpikët të zgjasin sa më shumë që të jetë e mundur, ato duhet të hiqen dhe pastrohen siç duhet.

Këshillë: Në asnjë rrethanë thjesht mos i tëriqni qerpikët e rremë, pasi ekziston rreziku që qerpikët tuaj gjithashtu të copëtohen. Përdorni më mirë një përbërës që largon grimin ose vaj.

Në këtë mënyrë, ju mund të hiqni ngadalë qerpikët e rremë nga qerpikët tuaj, pa shkaktuar ndonjë dëm. Pastaj lani fytyrën si zakonisht.

Si t’i pastroj qerpikët e hequr?

Në mënyrë që të mund të përdorni qerpikët përsëri herën tjetër, thjesht vendosni pak pastrues të make-up-it në një jastëk pambuku dhe pastroni me kujdes qerpikët.

Atëherë duhet t’i mbani qerpikët në një vend të freskët dhe të thatë. Kështu që sigurohuni që qerpikët tuaj akoma të përdoren për disa ngjarje.

Si të marrësh qerpikët e bukur përgjithmonë?

Nëse dëshironi të keni qerpikë të bukur e të gjatë në rrënimin e parë të një syri në mëngjes, duhet t’i nënshtroheni zgjatjeve të qerpikëve.

Ndërsa tendenca e qerpikëve të gjatë dhe të bukur vazhdon të përhapet, gjithnjë e më shumë shfaqen sallone bukurie që ofrojnë këtë shërbim. Sidoqoftë, këtu kërkohet kujdes.

Me këshillat e mëposhtme mund të shmangni trajtimin nga joprofesionistët:

 • Kushtojini vëmendje rezultateve me klientët e tjerë,
 • Kontrolloni profilin e insta (ju gjithashtu mund të përdorni qerpikët tanë në @albabeautyshop,
 • Çmimet shumë të ulëta duhet të jenë një shenjë alarmi (kostot e cilësisë),
 • Këshillat e hollësishme janë shumë të rëndësishme,

Shpresoj se ju ka pëlqyer hyrja në blog. Nëse po, atëherë shënoni videon me mua dhe ndajeni atë. Nëse keni ndonjë pyetje, mos ngurroni t’i hidhni ato në komente.

Shpërndaje:
Shkruar nga Albana Kelmendi
Albana është një stiliste flokësh dhe grimere profesioniste. Kur hapi studion e saj të bukuris në Prizren ajo gjithashtu themeloi dhe është shefi i AlbaBeauty. Ajo tani jeton dhe punon në Gjermani.